Quizresultat

Det finns en del att jobba med…

Hoppsan, det verkar som att du har en del att jobba med när det gäller din effektivitet.

Självklart kan detta ha att göra med vilken typ av jobb du har – en del arbeten är ju lättare att planera och strukturera än andra. Men en gissning är att du ofta upplever att du har svårt att få tiden att räcka till och känner dig en smula överväldigad.

Men se det som något positivt: Ju mindre uppstyrda dina dagar är i nuläget, desto mer har du att vinna på att lägga upp ditt arbete på ett annorlunda sätt. Och det finns massor av saker du kan göra för att öka din effektivitet och minska din stress. Här är några förslag på områden som kan vara bra att se över:

Bra jobbat – du är på rätt väg!

Det är ingen tvekan om att du har kommit en bra bit på vägen när det gäller att arbeta effektivt. Du vet vad du gör och får förmodligen en hel del saker ur händerna. Kanske använder du dig redan av en eller ett par tekniker inom tidshantering.

Förmodligen är du också intresserad av att utveckla dig själv och lära dig mer om detta. En bra idé är därför att fundera på vilka aspekter inom effektivitet och tidshantering som du kan behöva utveckla lite mer. Här är några förslag på områden som kan vara bra att se över:

Wow – du är ett under av effektivitet!

Det är ingen tvekan om att du har koll på din effektivitet och hur du ska lägga upp dina arbetsdagar för att få ut så mycket som möjligt av dem. Du verkar också ha förstått att effektivitet handlar om flera olika aspekter och inte bara att få så mycket som möjligt gjort.

Med detta sagt finns det alltid saker som kan bli lite bättre. En bra idé är därför att fundera på om det finns någon del av din effektivitet och tidshantering som du behöver utveckla eller finputsa. Här är några förslag på områden som kan vara bra att se över:

1. Prioritering

De flesta av oss kommer förmodligen alltid att ha fler uppgifter att göra än vi har tid på oss att göra dem. Därför är det viktigt att du har en bra metod för att prioritera dina göromål så att du kan bocka av dina viktigaste uppgifter även när du inte hinner allt.

2. Planering

Det vi ska göra ”någon gång” blir väldigt sällan av. Med en enkel, men tydlig planering av dina projekt, veckor och arbetsdagar ökar sannolikheten för att dina uppgifter ska bli gjorda samtidigt som du slipper mycket sista minuten-stress.

3. Fokus

Ju mer fokuserad du är, desto mer kommer du att få gjort samtidigt som du också blir mindre splittrad. Med tanke på detta är det viktigt att du undviker multitasking så långt det är möjligt, men också att du säger nej till mindre prioriterade uppgifter.

4. Tidstjuvar

Även om du lägger upp ditt arbete på ett bra sätt finns det en risk för att du blir distraherad av olika typer av ovanor eller distraktioner, exempelvis prokrastinering eller stora mängder e-post. Ju bättre koll du har på dessa tidstjuvar, desto lättare blir det att hantera dem.

Nästa steg

Ett bra första steg om du vill lära dig mer om hur du kan öka din effektivitet är att ladda ner en checklista med en enkel, men smart teknik för att bli fokuserad och få mer gjort.

Många upplever att de mer eller mindre kan fördubbla sin effektivitet i samma stund som de börjar använda sig av den här tekniken. Klicka här för att ladda ner checklistan.

Copyright © 2018–2024 Fredrik Hillvesson

Vart vill du att jag skickar checklistan?

Din e-postadress är 100 % säker. Läs mer om vår integritetspolicy på fokusformeln.se/integritetspolicy