För ett tag sedan pratade jag med en person som hade väldigt svårt att få tiden att räcka till.
En av de stora orsakerna till detta var att han tog på sig fler och fler uppgifter utan att rensa upp bland de gamla, och då blir konsekvensen snabbt att tiden tar slut.
Jag tror att detta är något som de flesta av oss kan känna igen oss i.
Av någon anledning tror vi ofta att tiden är elastisk och att den går att tänja hur mycket vi vill, men tyvärr är det ju inte så.
I stället fungerar tiden som ett glas vatten. När vi lägger i något i glaset kommer vattennivån obönhörligen att stiga, och till slut rinner det över.
Det hjälper inte hur mycket vi önsketänker och hoppas att vattnet ska stanna på samma nivå.
Om vi lägger till en uppgift till vårt schema som tar en timme att göra kommer vi plötsligt inte att få 25 timmar på dygnet.
Därför måste vi också ta bort något annat som tar lika lång tid att göra för att frigöra tid.
Ett sätt att tänka kring detta är att se på tiden som en balansräkning. Om du förändrar något på ena sidan kommer den andra sidan också att påverkas och i slutändan måste det gå jämnt ut.
Om du håller dig till regeln att alltid ta bort en uppgift för varje uppgift du lägger till kommer du att minska risken för att bli överbokad.
Men det kräver också att du kan prioritera. För att du ska kunna avgöra vad du ska lägga till och ta bort måste du väga uppgifterna mot varandra.
En del personer är väldigt duktiga på detta när det handlar om sin garderob. Varje gång de köper ett nytt klädesplagg tar de bort ett annat.
På så sätt slipper de att samla på sig en massa gamla plagg som de inte använder samtidigt som det blir luftigt i garderoben.
Den principen kan du ha stor nytta av även när det handlar om att hålla ditt schema i schack.
Vad använder du själv för knep för att inte ta på dig för mycket?