Varför ”effektivitetsexperter” inte sällan är ute och cyklar

I samband med att jag bestämde mig för att ta itu med min egen tidshantering och lära mig så mycket som möjligt om detta, tog jag del av mängder av material inom det här området.

Det gjorde att jag fick en ganska god insyn i olika skolor inom personlig effektivitet, och att jag fick en bra bild av vad olika experter förespråkar när det gäller detta.

Som du säkert vet finns det olika sätt att öka din effektivitet och hantera din tid på ett bättre sätt, och olika experter pratar sig gärna varma om just sitt område.

Problemet är bara att många ”effektivitetsexperter” är ute och cyklar, och har fått mycket om bakfoten.

Vad många effektivitetsexperter missar

Jag menar inte att det nödvändigtvis är något fel på de metoder som de lär ut. Felet handlar snarare om att de fokuserar på en alltför snäv del av tidshanteringen.

Det räcker nämligen inte med att lära sig ta kontroll över ett område, exempelvis e-posthantering, för att bli riktigt effektiv och mångdubbla sin effektivitet.

Om du enbart fokuserar på ett område blir det mer eller mindre meningslöst att lära sig tidshantering.

Det blir i alla fall långt ifrån lika effektivt som det skulle kunna vara.

Vad hjälper det till exempel att du lär dig hantera e-posten på ett strukturerat sätt om du inte vet hur du ska prioritera dina uppgifter och därför lägger tiden på fel saker?

Och vad hjälper det dig att du prioriterar dina uppgifter på ett bra sätt om du har svårt att fokusera och ständigt skjuter upp det du ska göra?

Se till att helheten fungerar

Det blir som att gå till gymmet varje dag och endast träna armarna eller någon annan avgränsad kroppsdel.

Den enda möjligheten att öka din effektivitet, åtminstone om du vill se en tydlig skillnad, är att ta tag i samtliga delar och se till att helheten fungerar.

Om du gör detta på rätt sätt är det nästan omöjligt att inte bli mer effektiv och frigöra mängder av tid som du kan lägga på annat och samtidigt minska din stress.

Vill du ta det första steget redan i dag för att lära dig ett komplett system, klicka här för att läsa mer och registrera dig på min onlinekurs Fokusformeln.

Lämna en kommentar

Copyright © 2022 Fredrik Hillvesson

Vart vill du att jag skickar checklistan?

Din e-postadress är 100 % säker. Läs mer om vår integritetspolicy på fokusformeln.se/integritetspolicy