En morgon utan fokus – detta kan du lära dig av mitt misstag

Egentligen hade jag inte tänkt skriva den här artikeln i dag.

Tanken var nämligen att jag skulle skriva en helt annan text, men under tiden som jag arbetade med den upptäckte jag en sak som jag gärna ville dela med mig av.

Jag märkte nämligen att jag hade väldigt svårt att fokusera. I vanliga fall när jag arbetar med någonting brukar jag sätta mig avskilt och göra det på ett fokuserat sätt, och då går det oftast undan.

Men det här gången började jag av någon anledning att multitaska, vilket jag alltså vanligtvis inte gör.

Det tar 20 minuter att hitta fokus

Jag satte mig framför tv:n och skrev samtidigt som jag åt frukost och kokade kaffe. Utöver detta varvade jag mitt skrivande med andra typer av uppgifter, vilket gjorde att jag fick väldigt svårt att fokusera och koncentrera mig.

Och det är ju inte så konstigt. Ett av de säkraste sätten att bli mindre effektiv är just multitasking, det vill säga att jobba med flera saker samtidigt, och en av nycklarna till att bli mer effektiv är att undvika detta.

Så fort vi tillåter oss själva att bli störda och jobbar med flera saker parallellt får vi mindre gjort. Faktum är att det kan ta över 20 minuter för oss att återfå vårt fokus efter att vi har tappat det.

Det är enkelt att bli mer effektiv

Detta är inte några nyheter, men det är fascinerande att det ibland kan krävas en sådan här konkret situation för att bli påmind om det.

Samtidigt slås jag av hur enkelt det kan vara att öka sin effektivitet med hjälp av några enkla förändringar, exempelvis att sluta multitaska och lära sig fokusera på en del andra sätt.

Detta är själva grundtanken i min onlinekurs Fokusformeln där du får lära dig att hitta fokus både när det gäller vad du ska göra, när du ska göra det och hur du ska göra det.

Precis som när det handlar om att skriva ett helt vanligt mejl så är det väldigt enkla principer det handlar om – men vilken skillnad de gör.

Lär dig detta en gång för alla

Om du snabbt och enkelt vill öka din effektivitet på ett tydligt sätt, registrera dig på min kurs och lär dig det här systemet en gång för alla.

När du väl har fått grepp om detta, vilket går ganska snabbt, så kommer stress och svårigheter att hinna med dina uppgifter att vara ett betydligt mindre problem.

Hur mycket skulle det betyda för dig om du kunde få lika mycket gjort på en timme som du får på en förmiddag i dag?

Klicka här för att läsa mer om registrera dig på kursen.

Lämna en kommentar

Copyright © 2022 Fredrik Hillvesson

Vart vill du att jag skickar checklistan?

Din e-postadress är 100 % säker. Läs mer om vår integritetspolicy på fokusformeln.se/integritetspolicy