Vad Jakob Hellman kan lära dig om en effektiv tidshantering

Jag ska villigt erkänna att jag aldrig fastnade för artisten Jakob Hellman när han var som störst i slutet av 80-talet.

Till skillnad från många andra ungdomar på den tiden tyckte jag mest att han var dryg och poserande, och jag förstod inte alls storheten i hans musik.

Men det kom att ändras några år senare när jag hörde ”Hon har ett sätt” på en fest och föll pladask.

Av någon anledning var jag lite mer mottaglig då och under de kommande åren tror jag att jag spelade hans platta ”…Och stora havet” minst tre, fyra gånger per dag.

Vad Jakob Hellman hade kunnat göra

Med anledning av detta blev jag minst sagt exalterad när jag upptäckte att han hade gjort comeback och släppt en ny låt, ”När jag går in nånstans och känner mig utanför”, cirka 30 år efter skivdebuten.

Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på hur synd det är att han inte har släppt någon ny musik under alla dessa år.

Så många klassiker han hade kunnat leverera.

Jag har ingen aning om varför han inte har gett ut någon ny musik sedan förra plattan. Kanske tappade han lusten. Kanske fick han prestationsångest.

Kanske tänkte han att han skulle börja ”i morgon” och lät prokrastineringen ta över.

Om han tappade lusten och ville ägna sig åt annat är det ju en sak. Men om det handlar om något av det andra är det ganska sorgligt.

Vi kan nog alla känna igen oss i detta

Samtidigt tror jag att vi alla kan känna igen oss i det där. Ibland skjuter vi upp saker och ibland får vi prestationsångest.

Oavsett vad det handlar om så blir resultatet detsamma. Ingenting blir gjort, allt medan tiden går. Så mycket vi hade kunnat göra som aldrig blev av.

Den goda nyheten är att det inte behöver vara så här om du har rätt verktyg och vet hur du ska lägga upp ditt arbete för att undvika detta tidsspill.

En bra början är att flytta fram ditt tidsperspektiv när du märker att du har svårt att få något ur händerna som du vet att du borde ta tag i.

Fråga dig hur du kommer att känna inför detta om en vecka, en månad eller ett år?

Kommer du att vara mest nöjd med att du faktiskt tog tag i det och gjorde någonting, även om det inte blev perfekt, eller kommer du att vara mest nöjd med att inte blev gjort alls?

Ta tillvara på tiden på ett bättre sätt

Jag vet, det är en löjlig fråga eftersom svaret egentligen är givet, men icke desto mindre är den relevant.

Få saker håller oss tillbaka så mycket som när prokrastineringen får ta över.

I min onlinekurs Fokusformeln ingår en hel bonuslektion med flera tekniker för att komma tillrätta med uppskjutande som är väldigt enkla att ta till sig.

Så skjut inte upp att ta tag i detta.

Registrera dig på kursen i dag, så har du redan kommit en bit på vägen när det gäller att ta tillvara på tiden på ett betydligt bättre sätt.

Om en vecka från nu kan du titta tillbaka på den här dagen och minnas hur mycket mer du har fått gjort.

Klicka här för att läsa mer och registrera dig på kursen.

Och om Jakob Hellman skulle läsa det här så vill jag säga att jag är glad att du är tillbaka – låt oss inte vänta i ytterligare 30 år igen 🙂

Lämna en kommentar

Copyright © 2018–2024 Fredrik Hillvesson

Vart vill du att jag skickar checklistan?

Din e-postadress är 100 % säker. Läs mer om vår integritetspolicy på fokusformeln.se/integritetspolicy