En kom-ihåg-lista som förenklar ditt liv och gör dig mer effektiv

En av de saker som underlättar mitt liv enormt mycket är kom-ihåg-listor.

Jag har en kom-ihåg-lista för nästan allt:

  • Jag har en att göra-lista för mina arbetsdagar.
  • Jag har en packlista för mina privata resor och mina jobbresor.
  • Jag har en checklista för min administration.

Och så vidare.

Förutom att detta sparar mig en hel del tid eftersom jag inte behöver tänka igenom allting varje gång, gör det också att jag väldigt sällan missar någonting.

Innan jag började med dessa checklistor vet jag inte hur många gånger jag exempelvis packade upp väskan på ett hotellrum och upptäckte att jag hade glömt datorn, tandborsten, badbyxorna eller något annat viktigt.

Med andra ord, mina checklistor gör att jag inte behöver ha allting i huvudet.

Inte alla vill använda en kom-ihåg-lista

Trots detta har jag märkt att jag är ganska ensam om att använda mig av den här typen av listor i sådan utsträckning, vilket alltid har förvånat mig.

Många människor verkar till och med motsätta sig den här typen av struktur.

Häromdagen hade jag ett möte med en person om ett projekt som vi jobbar med och jag föreslog då att vi skulle ta fram en checklista för en del av vårt arbete, vilket hen snabbt slog ifrån sig med orden ”det känns lite väl omständligt, va’?”.

Det intressanta är att bara några minuter innan denna kommentar hade vi haft ett möte som nästan havererade på grund av att hen hade glömt att kolla upp en sak på förhand.

Hen har väldigt många styrkor, men inte när det gäller struktur. Jag vet inte hur många gånger jag har behövt påminna den här personen om att skicka ett dokument, ett bildspel eller ett förslag på datum för att hen så ofta glömmer bort det.

Vad har du kapacitet till – egentligen?

Det här skulle inte hända om hen var lite piggare på att använda kom-ihåg-listor och strukturerade upp sitt arbete lite mer.

Detta är också min erfarenhet: De som mest behöver en tydlig struktur är ofta de som motsätter sig den mest.

Och det gäller inte bara när det handlar om kom-ihåg-listor.

Jag vet inte hur du själv ligger till när det gäller detta, men om du inte jobbar med en tydlig struktur för närvarande, så rekommenderar jag dig att testa.

Det är först när du har provat att följa ett tydligt system som du vet vilken kapacitet du har och vad du har möjlighet att åstadkomma under en vanlig arbetsdag.

Det är lätt hänt att vi tror att vi har koll på saker och är så effektiva som det bara går, men det är först när vi testar att göra på ett annorlunda sätt som vi helt säkert vet.

Skulle du vilja prova att lägga upp ditt arbete på ett annorlunda sätt för att se vad du kanske kan åstadkomma med hjälp av detta?

Inget att förlora, men massor av tid att vinna

I så fall är ett tips att registrera dig på min onlinekurs Fokusformeln och lära dig ett helt system för att drastiskt öka din effektivitet och komma tillrätta med ovanor som uppskjutande och bristande e-posthantering.

Om du mot förmodan skulle upptäcka att systemet inte gör en tydlig skillnad för dig har du 14 dagar på dig att ångra ditt köp.

Skicka bara ett mejl till support@fokusformeln.se inom två veckor så får du pengarna tillbaka utan krångel.

Du har med andra ord ingenting att förlora på att ge det här systemet en chans, men massor av tid att vinna.

Klicka här för att ta det första steget och registrera dig på kursen.

Lämna en kommentar

Copyright © 2022 Fredrik Hillvesson

Vart vill du att jag skickar checklistan?

Din e-postadress är 100 % säker. Läs mer om vår integritetspolicy på fokusformeln.se/integritetspolicy