Logga din tid och få ut mer av dina arbetsdagar

Den här dagen startade lite senare än vad jag egentligen hade tänkt mig.

Efter en joggingtur och de vanliga morgonbestyren rann tiden iväg utan att jag riktigt vet vad som hände.

Men trots att jag blev lite stressad när jag tittade på klockan och insåg hur mycket den hade hunnit bli, så känns det ändå helt okej.

Det är sådant som händer. Det viktiga är att det inte blir en vana.

Piet Heins kloka ord om visdom

Att hantera sin tid på ett bra sätt handlar sällan om att göra allting perfekt, utan att identifiera vad om inte fungerar och sedan försöka att hela tiden bli lite, lite bättre.

Som den danske vetenskapsmannen och mångsysslaren Piet Hein definierade visdom:

”Fel och fel och fel igen, men mindre och mindre och mindre.”

Om du tänker efter finns det förmodligen en del saker när det gäller din tidshantering som inte fungerar. Få människor är felfria och en gissning är att du inte heller är det 🙂 .

Kanske handlar det om hur du prioriterar dina uppgifter, vilken framförhållning du har i ditt arbete eller hur mycket du skjuter upp dina åtaganden.

Oavsett vad som är just dina akilleshälar är det en bra idé att skapa dig en bild av vilka områden som ställer till det mest för dig.

Logga din tid under några dagar

Nästa steg är sedan att fundera igenom vad du kan göra åt det och när du ska sätta igång.

Ett enkelt sätt att göra detta på är att logga din tid under några dagar för att få en uppfattning om vad du lägger den på och vad du kan göra annorlunda.

Det är först när du har gjort detta och vet vad som fungerar och vad som inte gör det som du kan göra någonting åt det och få ut maximalt av dina arbetsdagar.

Om du vill lära dig hur en sådan kartläggning går till i praktiken innehåller min onlinekurs Fokusformeln två lektioner om detta.

Förutom att du får veta hur du kan logga din tid  får du konkreta instruktioner om vad du ska göra med den information som du får fram för att inte göra om samma misstag.

Om du är redo för att täta till hålen i din tidshantering och få ut mer av dina dagar och frigöra mer tid, registrera dig på min onlinekurs så kan detta bli verklighet redan inom några dagar.

Klicka här för att läsa mer.

Lämna en kommentar

Copyright © 2018–2024 Fredrik Hillvesson

Vart vill du att jag skickar checklistan?

Din e-postadress är 100 % säker. Läs mer om vår integritetspolicy på fokusformeln.se/integritetspolicy