Så mycket bättre-metoden för ett effektivare möte

Att kalla tv-programmet Så mycket bättre för en tittarsuccé är nog ingen överdrift.

Det tycks finnas ett stort intresse för att höra hur en låt som man kanske hört hundratals gånger kan låta när den görs i en helt annan tappning.

Ibland blir tolkningarna inte helt lyckade och det är svårt att inte lägga märke till de besvikna minerna hos originalartisterna, även om de så gott som alltid uttrycker sig lyriskt efter framförandet.

Hur som helst, en av de mest intressanta sakerna med det där programmet tycker jag är att en långsam låt kan bli betydligt bättre av att framföras i ett högre tempo.

Om det inte hade varit för det där programmet skulle kanske aldrig någon ha kommit på tanken att framföra den lugna låten i en högre hastighet.

Hur lång tid ska ett möte ta – egentligen?

Har du tänkt på att det är samma sak med många av våra möten på jobbet?

Inte sällan förutsätter vi att de ska vara en viss tid, utan att fråga oss varför.

Om ett morgonmöte alltid har tagit en timme så fortsätter vi gärna med att låta det ta en timme.

Men vad skulle hända om vi minskade ner tiden till 45 minuter i stället?

Förmodligen skulle vi hinna lika mycket, men vi skulle tvingas att vara mer effektiva.

Om du skulle minska ner fyra av dina möten med en kvart skulle du bara där ha sparat in en timme som du kan lägga på förberedelser, administration eller att gå hem lite tidigare.

Lär av Så mycket bättre och öka ditt tempo

Har du ännu fler möten en vanlig dag eller vecka så blir det nästan en svindlande tid som du kan spara med hjälp av denna enkla förändring.

Jag skulle vilja påstå att just denna Så mycket bättre-princip, att pusha sig själv att göra någonting i ett lite högre tempo, är ett av de enklaste sätten att snabbt få mer gjort och öka din effektivitet.

I min onlinekurs Fokusformeln har jag en hel lektion om hur du använder dig av den här principen på ett systematiskt sätt för att spara mängder av tid.

Om du följer de steg för steg-instruktioner som du får lära dig där är det fullt möjligt att du kan spara flera timmar per vecka eller till och med varje dag med början redan i morgon.

Det första steget för att göra verklighet av detta är att registrera dig på kursen och gå igenom lektionerna. Klicka här för att läsa mer.

Lämna en kommentar

Copyright © 2022 Fredrik Hillvesson

Vart vill du att jag skickar checklistan?

Din e-postadress är 100 % säker. Läs mer om vår integritetspolicy på fokusformeln.se/integritetspolicy