Låt inte teknikstrul sabba din planering

Jag vet inte hur många gånger jag har varit med om att en planering slås i spillror på grund av att någon form av teknik strular.

Häromdagen hände det igen. Jag ska inte tråka ut dig med några detaljer, men låt mig säga så här: Jag var inte glad.

Du vet säkert själv hur det är. En skrivare som inte vill skriva, en dator som inte vill starta, ett internet som inte vill fungera.

Teknikstrul sabbar dagen

Det finns massor av tekniska saker som kan gå snett. Och även om det är vanligt med den där typen av incidenter är det svårt att planera för dem.

När de väl inträffar måste vi inte sällan lägga allt annat åt sidan så att det kanske inte blir så mycket mer gjort den dagen.

En del tar detta som ursäkt för att inte göra någon planering eller prioritering överhuvudtaget. Det går ju ändå inte att förutse vad som kommer att hända.

I själva verket är det precis tvärtom.

En bra planering räddar dagen

Ju bättre du har planerat och prioriterat din dag, desto mindre kommer det tekniska strulet att förstöra för dig eftersom du redan har fått det viktigaste gjort.

Om du däremot inte har gjort någon planering utan börjar dagen mer eller mindre slumpartat kommer teknikstrulet att förstöra ännu mer.

Då kommer du kanske inte att hinna med några viktiga uppgifter alls den dagen.

Lär dig mer om planering och prioritering

Så även om du inte vet hur din arbetsdag kommer att sluta är det alltid en bra idé att göra en en daglig prioritering och planering som du följer så långt det går.

En sådan planering gör inte att du kommer att slippa allt teknikstrul, men det kommer att orsaka mindre bekymmer.

Om du vill lära dig hur du prioriterar och planerar en effektiv dag, ta en titt på min onlinekurs Fokusformeln. Du hittar alla detaljer här.

Lämna en kommentar

Copyright © 2018–2024 Fredrik Hillvesson

Vart vill du att jag skickar checklistan?

Din e-postadress är 100 % säker. Läs mer om vår integritetspolicy på fokusformeln.se/integritetspolicy