Trump vs Biden – vem av dem hanterade tiden bäst inför valet?

Det finns mycket att säga om det amerikanska presidentvalet hösten 2020.

Men låt oss lägga politiken åt sidan en stund och fokusera på en helt annan aspekt.

Jag tyckte nämligen att det var intressant att se hur de två kandidaterna valde att hantera sin tid under de sista veckorna före valdagen.

Full fart för Trump – Biden tog det lugnare

Den bild jag fick var att Trump var extremt aktiv ända in i det sista medan Biden tog det lite lugnare och till och med unnade sig en dag ledigt.

Det fanns säkert många olika förklaringar till det där som går att koppla till exempelvis Corona, opinionsmätningar och en del annat.

Men en sak som detta påminde mig om är att en hög aktivitet inte alltid är av godo när det handlar om att hantera sin tid på rätt sätt.

Det är lätt att tänka att det enda sättet att bli mer effektiv är att jobba hårdare, men många gånger kan detta få helt motsatt effekt och faktiskt vara kontraproduktivt.

Våra energinivåer är nämligen begränsade. Vi kan inte jobba hur hårt och hur mycket som helst och räkna med att få lika mycket gjort under hela den tiden.

Vi har en viss mängd energi och den tar slut efter ett tag, och därför gäller det att hushålla med den på ett bra sätt.

Hushåll med din tid på ett genomtänkt sätt

En del människor har lite svårt att ta till sig detta, men vi kan jämföra det med att springa ett 60-meterslopp jämfört med en mil.

Du kan inte hålla samma tempo när du springer den långa sträckan som den korta sträckan eftersom energin helt enkelt inte kommer att vara lika hög under hela tiden.

På samma sätt är det med effektivitet. Du kan inte jobba tio timmar i sträck och räkna med att vara lika effektiv hela tiden som när du jobbar fyra timmar i sträck.

Ett bra sätt att bli mer effektiv är därför att begränsa den tid som du jobbar, och till och med jobba mindre, förutsatt att du jobbar fokuserat och med rätt saker.

Då kommer du inte bara att bli mer effektiv utan också att frigöra massor av tid som du kan lägga på annat, exempelvis vänner och familj, träning, en hobby eller bara avkoppling.

I min onlinekurs Fokusformeln får du lära dig de exakta stegen för att lyckas med detta i praktiken. Klicka här för att läsa mer och registrera dig på kursen.

Lämna en kommentar

Copyright © 2018–2024 Fredrik Hillvesson

Vart vill du att jag skickar checklistan?

Din e-postadress är 100 % säker. Läs mer om vår integritetspolicy på fokusformeln.se/integritetspolicy