Varför skjuter du upp dina uppgifter?

När jag satt och planerade min dag för ett tag sedan kom jag på mig själv med att än en gång skjuta upp en viss uppgift.

Jag vet inte för vilken gång i ordningen jag flyttade fram den ytterligare en dag, men det var helt klart inte första gången.

Det ironiska var att jag någonstans insåg att den nog inte skulle bli gjord i morgon heller. Jag lurade bara mig själv genom att flytta fram den.

Varför skjuter jag upp?

Jag stannade upp en stund och frågade mig själv varför jag hela tiden sköt upp den där uppgiften och varför den aldrig blev av.

Ganska snabbt kom jag fram till att den helt enkelt inte var lika aktuell längre och jag bestämde mig därför för att stryka den helt.

På så sätt slapp jag få dåligt samvete för en uppgift som aldrig blev av och som det heller inte fanns någon anledning att lägga energi på.

Känner du igen dig?

Har du en liknande uppgift som du hela tiden skjuter framför dig?

En bra början är då att fråga dig varför den inte blir av. Kanske är den inte längre lika aktuell, som i mitt fall?

Kanske känner du dig osäker på hur du ska gå tillväga? Eller kanske känns uppgiften övermäktig så att du behöver bryta ner den i mindre steg?

När du väl har gått till botten med varför den inte blir av är det lättare att göra någonting åt det och bestämma hur du ska gå vidare.

Ett steg framåt

I vissa fall kanske du kommer fram till att den faktiskt bör strykas helt. Oavsett vilket så har du tagit ett viktigt steg framåt.

Om du vill du vet mer om hur du kommer tillrätta med uppskjutande och surdegar, ta en titt på min onlinekurs Fokusformen som innehåller en hel bonuslektion om detta.

Klicka här för att läsa mer om kursen och registrera dig.

Lämna en kommentar

Copyright © 2018–2024 Fredrik Hillvesson

Vart vill du att jag skickar checklistan?

Din e-postadress är 100 % säker. Läs mer om vår integritetspolicy på fokusformeln.se/integritetspolicy